július 12. 18 óra – Fatemplom

A Musica Femina program női alkotók munkájára hívja fel a figyelmet. A program eseményei Ausztriában, Szlovéniában, Németországban és Magyarországon zajlanak.

A magyarországi programsorozat része a partnerországokból érkező négy, pályázat útján kiválasztott fiatal előadó koncertje. A fesztivál fellépője a pályázat egyik nyertese, Petra Widmar, fiatal szlovén muzsikus.

A Strings to the past különleges műsorában a modern ütőhangszerek (keretdob, cajon, csörgődob) adnak új hangzásokat a barokk zenének. A 9 húros spanyol barokk gitár összeköti a jelent a múlttal, és a jövőbe repít minket.
A XVII. századi komponista Santiago de Murcia munkáira épül a műsor, ezek negyedik kötetét (Codex IV) 1943-ban Mexicoban fedezték fel. A zeneszerző magát, mint a gitár mesterét mutatta be Savoyai Mária Lujza spanyol királynénak, az első Bourbon házi uralkodó, V. fülöp feleségének. Zenéje a spanyol mellett francia, olasz, afrikai és latin-amerikai gyökerekből is táplálkozik, tekinthetjük őt az egyik első fúziós zene megtteremtőjének, még ha ez a kifejezés akkoriban nem volt használatban.

km.: Petra Widmar ütőhangszerek, Izidor Erazem Grafenauer – barokk gitár

A fellépő által előadott művek megalkotása: