JÚLIUS 15. 16 óra

Sebestyén Márta visszatérő vendége fesztiválunknak. Azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, aki változások és változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát képviseli itthon és világszerte, koncertjein életre keltve Bartók Béla és Kodály Zoltán által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt. Tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. Szinte nincs olyan ország, ahol Sebestyén Márta nem képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival. Énekelt a japán császár előtt, de a spanyol király és az angol uralkodó is megismerhette általa a magyar nép dalait. Igazi kulturális nagykövete hazájának.

Tavaly Sofia Labrapoulouval együtt lépett fel, aki csodálatos kanoun játékával kápráztatta el a közönséget. Sofia szerencsére idén is el tud látogatni fesztiválunkra.

A trió harmadik tagja Andrejszki Judit, a régizene emblematikus alakja. Egyik alapítója, énekese és csembalistája az 1987-ben alakult Musica Profana régizene együttesnek, mellyel neves magyar és külföldi együttesekkel és szólistákkal léptek fel különböző zenei produkciókban és fesztiválokon.
Egészen különleges zenei élményben lehet részük, azt megígérhetjük!