A pályázati téma megvalósulásának körülményei:

A fesztivál idei tervezett programját maradéktalanul sikerült megvalósítanunk. Sőt, a tervezetthez képest, még újabb fellépők tisztelték meg rendezvényünket. A Magyar Honvédség Légierő Zenekar és Szarvas József szolgáltak az Ökumenikus istentiszteleten.

A Magyar Televízió szombaton kihelyezett, élő adásban, többszöri bejelentkezéssel tudósított egész nap a rendezvényről, másnap a Rádió volt jelen.

A helyszín használhatóvá tételében idén is a Magyar Honvédség segített nekünk sátrakkal, szabadtéri bútorokkal, lajtoskocsival, árnyékolókkal. Segítségük nélkül biztosan nem tudtuk volna berendezni, előkészíteni a területet. Magyarföld Önkormányzata rendezte, gondozta a területet, hogy a fesztiválra „belakható” legyen.

Külön köszönettel tartozunk a Zala Megyei Kormányhivatalnak és a Zalai Vízműnek, akik a szintén a fesztivál alapvető technikai feltételeinek megteremtéséhez járultak hozzá.

Kiemelten köszönjük Vígh László, Zala-megye országgyűlési képviselőjének segítségét.

Az előzetes jegyértékesítés a szokásos tapasztalatokat igazolva július elején indult csak be, és idén is azt tapasztaltuk, hogy a helyszíni jegyvásárlást választják még mindig a döntően látogatóink. Ennek két oka van, egyrészt a tavalyi tapasztalatok miatt az időjárásban nem bíztak annyira az emberek, másrészt látogatóink 60%-át a 45-80 év közötti korosztály teszi ki, akik jobban szeretik a fizikailag „követhető” tranzakciókat, mint a virtuális áruházakat, illetve a nyugdíjas kedvezményt akarták igénybe venni, amit viszont csak a helyszínen lehetett érvényesíteni.

Nagyon elégedettek vagyunk a fesztivál látogatottságával, a három nap alatt összesen 1292 fő látogatta a programokat, ez kétszerese a tavalyi látogatószámnak, igaz, az időjárásra idén nem panaszkodhattunk.

Nézőink nagy része visszatérő vendég, sokukat már ismerősként köszönthetünk. Sokan jeleznek vissza, idén csak jó véleményeket kaptunk. A számunkra legkedvesebb levelet idéznénk is, ez is mutatja, hogy az ilyen típusú, csendesebb fesztiválokra is bizony van igény:

Tisztelt Szervezők,

sajnálom, hogy nem találtunk rátok előbb, mentünk volna eddig is 🙂 Ez az a méret, ez az a program, ami egyre kevesebb helyen fellelhető, azt szeretném kérni, hogy maradjon ez így, ameddig csak lehet.

Üdv Jákról!

Ez, és a hasonló visszajelzések igazolják, hogy igény van az ilyen típusú rendezvényekre, a hozzánk érkező látogatók más korosztályba tartoznak, vagy más ízlésűek, mint akikre a legtöbb fesztivál alapoz, és mi nekik tudunk maradandó élményt, értékeket nyújtani. Ezen a rendezvényen a Csík zenekar és a Rackajam is más műsort játszott, mint amit a nagy fesztiválokon szoktak.

Olyan fesztivál ez, ahol a fellépő sztárok megközelíthetőek, beszélgetni lehet velük, nincs backstage, közös együttlét van, és a templom környezetét átható szakralitás.

Célunk, hogy tovább tudjuk folytatni ezt a programot mindannyiunk örömére.